„Ochutnajte. Keď Vám nebude chutiť, vylejte ho."
- Angelo Gaja

Keď si od vínneho mága impéria GAJA, Angela Gaju, renomovaný magazín Wine Spectator počas 2011 New York Wine Experience pýtal vyjadrenie na margo kolosálneho červeného vína, 1999 Sperss (92 bodov Robert Parker), uzavrel debatu ešte pred jej otvorením slovami: „Ochutnajte. Keď Vám nebude chutiť, vylejte ho."

Jeho životná filozofia sa podpísala na biznis ideológii vinárstva GAJA, ktoré urobil (pravdepodobne) najlepším talianskym vinárstvom a asi jediným na svete, ktoré dodnes predáva globálne bez webovej stránky.

Champagne Pol Roger s chuťou na hektolitre popíjal Sir Winston Churchill a neskôr si ho obľúbili aj Princ William s Kate Middleton; Brut Réserve NV sa rozlievalo na ich svadbe.
„Kráľom prosecca" - ním je podľa slávneho gurmánskeho tria v zostave Jamie Oliver, Matt Skinner & Jimmy Doherty prosecco Nino Franco. Jamie ho „predpísal" ako aperitív vo svojich kuchárskych knihách a figuruje na každej vínnej karte všetkých Jamieho reštaurácií po celom svete.

Vinárstvo Colterenzio vyvracia dogmy. Ak by ste nadobudli dojem, že v Apských kopcoch nemožno dopestovať ani burinu (nie to ešte citlivý vinič), biele vína Colterenzia dokazujú pravý opak. Mediteránsky fén od Lago di Garda zmierňuje drsný charakter Álp a výsledkom sú vína maximálne unikátneho charakteru.

Bratranci Montezemolovci sa vraj v láske moc nemajú, avšak spája ich slabosť pre červenú: Luca je prezidentom Ferrari a Giovanni vyrába jedno z najlepších vín Barolo na svete (napr. Barolo Monfaletto ročník 2007 bolo udelených 93 bodov Robert Parker).

Keďže Schmidt & CO. enoteca si svoju identitu stavia okolo svojho know-how koncepčného budovania vínnych archívov, nie je jedno, čo v ponuke klient nájde „namiešané" v danom časopriestore a akým štýlom. Aj preto sme vytvorili úzky profil piatich vínnych domov, ktorý kombinuje svetovú extra-triedu so skrytými vínnymi pokladmi so skvelým pomerom cena/výkon, vytvárajuc autentickú a mimoriadne pestrú vínnu fúziu s potenciálom osloviť každého.